vineri, 25 iulie 2008

Generatia EMO

in lipsa de ocupatie(si de somn) butonam telecomanda de la tv in cautare de ceva interesant. cum la ora 3 noaptea in afara de filme porno si how it's made (care am observat ca e la orice ora din zi si din noapte....nu ca n'ar fi interesant dar am ajuns sa stiu pe de rost cum se fac jeleurile, tampoanele si minele de pix) nu este nimic altceva, m'am oprit pe Otv:). Ceea ce m'a frapat a fost faptul ca nu aparea mutra lui Diaconescu pe nicaieri, in schimb era transmis un concert Tokio Hotel cred, avand un titlu imens deasupra: "INCREDIBIL! inca un tanar din timisoara s'a sinucis" si mai jos inca un titlu la fel de mare: "Generatia emo ,un blestem?".
Sa incepem cu primul titlu. Intradevar este incredibil ca unii oameni aleg sa isi puna capat zilelor. In titlul respectiv nu spunea de ce s'a sinucis, dar presupun ca era un"adept al generatiei emo" ca sa folosesc o sintagma din ce in ce mai populara in randul moderatorilor de emisiuni. Trebuie sa recunosc ca mie imi stau in gat adeptii mai sus mentionati
pentru simplul fapt ca tind sa faca din tantar armasar.
La ce ma refer: mi se urca sangele in cap cand vad cate un emo care crede ca toata lumea e impotriva lui, ca are cea mai grea viata de pe pamant, ca nimeni nu il intelege si e suparat nevoie mare ca nu maica'sa nu a vrut sa ii dea bani sa iasa in oras in ziua aia. Si el e suparat. Si plange. Si vrea sa se sinucida. Ca are acasa doi parinti care muncesc si'l trimit la scoala, si ii cumpara haine negre cu patratele , ca sa poata sa fie copilu emo, si ii cumpara si tenisi si insigne si ii da bani si de coafor ca sa se faca strut, ca na...e copilu lor si il iubesc. Dar copilul vrea sa se sinucida ca nu are bani de iesit in oras. Si uite'asa isi taie venele, sau se arunca de pe bloc, sau mai stiu eu ce.
Pai eu stau si ma gandesc.....daca parintii lui nu'i luau decat o pereche de adidasi de la toneta, un training si un sut in cur mai era el emo? Pai nu mai era...ca n'avea cum....ceilalti emo nu'l primeau intre ei si atunci se ducea si batea si el mingea pe maidanul din fata blocului. Asa ca oameni buni...generatia emo nu este un blestem. Este pur si simplu o faza a adolescentei. Cum era si cand eram eu mai tanar si daca aveai un training si o pereche de adidasi Nike erai cel mai golan si te credeai Tataee si vroiai sa fii mafiot. da au avut grija ai mei parinti sa ma invete ca daca fac ca aia de prin filme mananc bataie pana ajung supraponderal. si n'am facut.

Niciun comentariu: